img

Zagreb flygplats | flygbussar och transfer

/
4786 Views

Flygplats Zagreb Resor KroatienAllmänt om flygplatsen: Zagrebs flygplats Pleso ligger 17 km utanför Zagreb i området runt Buzin. Zagrebs flygplats är den största i Kroatien och den viktigaste knutpunkten för internationella flyg till och från Kroatien. Från Zagrebs flygplats går inrikes flyg till Dubrovnik, Split, Zadar och Pula.

Inne på terminalen finns två kiosker, ett postkontor, ett filialkontor av Zagrebacka banka, ett flertal bankomater, flera företag som hyr ut bilar, några caféer och på första våningen finns en restaurang.

På området för internationella flyg finns en taxfree butik och ett kafé.

Lista på flygbolag som flyger till flygplatsen:

Följande flygbolag har reguljära flyg till Zagrebs flygplats; Aeroflot, Air France, Austrian airlines, Croatia Airlines, German Wings, Čsa, Iberia, Lufthansa,  Sas International (Scandinavian airlines), TAP Portugal, Turkish Airlines, Wizz Air.

Avstånd till större städer runtomkring:

Avståndet från Zagrebs flygplats till centrum är 17 km och det kommer att ta ca 25 min att ta sig dit.

Zagreb airport→Samobor; 33 km; 31 minuter
Zagreb airport→Jastrebarsko; 43.5 km; 37 minuter
Zagreb airport→Varaždin; 94.7 km; 1 timma and 10 minuter
Zagreb airport→Sisak; 46 km; 45 minuter

Taxipriser till dessa städer:

Om du tar en taxi kommer du få betala 19 kuna för startkostnad och sedan 7 kuna för varje kilometer. Bagagekostnad är 3 kuna för varje väska. Så för att ta dig från flygplatsen till Zagrebs centrum skulle det kosta runt 140 kuna. Om taxin ska vänta på dig, kostar det 50 kuna i timmen.

VIKTIGT – Flygbussregler, priser o.s.v:

Transfer av passagerare från flygplatsen till Zagrebs centrum och vise versa organiseras av ”Pleso – prijevoz” bussar. Bussarna går åt båda hållen var 30:e minut från 5 på morgonen till 20. Efter klockan 20 går bussarna strax efter landning av schemalagda flygplansrutter. Bussar till flygplatsen går 90 minuter innan avgång av inrikes flyg och 120 minuter innan avgång av internationella flyg. Kostnad för flygbussen är 30 kuna per person och enkelbiljett.


Lokal buss till flygplatsen:

Buss nummer 268 som kör från Zagreb till flygplatsen och vise versa, går var 10:e minut från 5 på morgonen till 22. Efter 22 går den var 20:e minut till klockan 01. Efter 01 går den en gång i timman och den sista bussen går 03.30. På lördagar kör den var 10:e minut mellan 5 på morgonen till 18, efter 18 kör den var 15:e minut till 23 och efter det kör den en gång i timman till 03.00. På söndagar kör den var 20:e minut från 5 på morgonen till 23 och efter det en gång i timman fram till 03.00. Enkelbiljett från Zagrebs flygplats till Zagreb kostar 20 kuna.

Flygtransfer – företag som erbjuder transfer

Det finns flera företag som erbjuder flygtransfer, dock behöver man boka i förväg. Transferen görs i olika fordon beroende på antal personer som ska åka med.

Transfer priser till städer nämnda ovanför:

Prisexempel: Från Zagrebs flygplats till Zagreb centrum är priser 34 euro för 1-3 personer, för 4-8 personer kostar det 51 euro. Om du går till något ställe längre bort kan du räkna med 1-1,5 kuna per kilometer för 8 persons minibuss, inklusive chaufför. Transfer priset beror på avståndet och dagen du reser på. Om ni är en större grupp som ska åka, kan ni gärna kontakta oss.

Flygplats koder:

  • Identifierings kod: ZAG
  • SITA kod: ZAGAPXH
  • AFTN kod: LDZAYDYX
  • ICAO klassifikation: 4 E

Parkera vid flygplatsen:

Det finns tre parkerings sektioner. För sektion P1 och P3 kostar det 15 kuna i timman (dom första tre timmarna, efter det 3 kuna i timman.) För sektion P2 kostar det 10 kuna per timma (för dom första tre timmarna, efter det kostar det 2 kuna per timma). Priset för långtidsparkering räknas också per timma.

Här ser man parkeringarna på kartan: http://www.zagreb-airport.hr/en/plan_parkiranja

Företagen som hyr ut bilar på flygplatsen:

Adress och kontakt detaljer (telefonnummer, hemsida o.s.v)

– Zračna luka Zagreb, Pleso b.b. 10150 Zagreb
– Tel: +385 1 4562 222 Fax: +385 1 6265 648
– Hemsida: http://www.zagreb-airport.hr/en/homepage

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text