img

Ett annurlunda sätt att upptäcka landet

/
783 Views

huvudtorg-i-zagreb1Vårt huvud sysselsättning är försäljning av telefon kort (International telefon kort), som oftast förvånar en del människor eftersom de vet inte att något sådant existerar överhuvudtaget i Kroatien, men vi har varit i denna bransch här i nästan fem år, så vi kan bekräfta att denna telefon kort finns att köpa i Kroatien.

Genom åren har vi försökt flera olika typer av marknads föring, som medial utskrift, radio reklam osv. det ända effekt vi kunde räkna med från dessa traditionella typer av reklamering var pengar avdrag från vår bank konto, så vi beslutade att pröva på mer eller mindre traditionellt väg av marknadsföring (i varje fall, här i Kroatien var det ett rätt otraditionell sätt av reklamering då vi startade med det).

En av sakerna som funkade riktigt bra var distributörer och klienternas vetenskap om marketing vi gjorde med resa genom hela landet, vilket i grund betyder att vi besökte alla våra distributörer för att lära de allt om vår produkt och på samma gång hade vi promotion team som delade ut 10 Kuna present kort, till potentiella köpare.

Så varje år gör vi 2 turer runt i landet, förra veckan påbörjade vår sommar tur i Zagreb och området med 6 personer, i år var vårt huvudmål att lära våra distributörer om ”roaming”(obegränsat rörelse), de sista åren har EU kommit med nya regler om roaming priser, limiterade kostnader, när du använder din mobil telefon innanför EU, de flesta turisterna tar fel att det också gäller för Kroatien, vilket inte är sant så vi försöker lär våra distributörer så de kan förklara turisterna, varför de ska använda telefon korten för deras internationella samtal (främst våra kort), i stället för att ta risken att få stor mobil räkningar.


Både jag och mina kolleger anser dessa turer väldigt intressanta, inte bara för att vi får möjlighet att prata med våra klienter direkt på plats också på så vis besöker vi varje hörna av Kroatien. Vi har klienter i de flesta städerna med mer en 500 invånare, vilket betyder att vi för det mesta vistas på små vägarna och by vägarna djupt inne i innelandet och inte bara på motorvägen, så bara för att ge er ett exempel på några stadsnamn som vi besökte den sista veckan: Petrinja, Kutina, Mustafina Klada och Vrtlinska, så om du försöker leta  information om de på Google hittar du inte mycket.

Som del av vår sista veckas tur besökte vi också Zagreb, där vi riktigt hade krävande jobb för där har vi 60-70 försäljnings punkter att besöka i två dagar. I Zagreb hade vår promotions team lycka, eftersom det var någon slags historisk marknad på huvudtorget, så de hade inga problem att dela ut alla 10 Kuna present kort de hade med.(Som ni ser hade vi tid för att ta några extra foton).

Denna vecka har vi promotion i Slavonija området och nästa vecka kommer vi att besöka den norra delen av Dalmatiens kust och Istra.

Och, nu i ändan av denna berättelse lite av vår marknads föring (som ni så klart inte behöver läsa)- våra (ring) telefon kort heter DENCALL, kan köpas hos följande distributörer – Hrvatska Posta (Alla Post kontor), Slobodna Dalmacija kiosker, Duhan Rijeka Kiosk, Glas Istra Kiosk, och sist men inte minst på alla ATM (bank automater) av Zagrebacka banka.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text