img

Split Stränder

/
22574 Views

Om du möjligtvist har beslutat att åka till Split på din semester och kanske önskar då och då ta en dopp i svalkande Adriatiska havet, i detta fall behöver du hitta stränder i Split området.

För att underlätta ditt sökande här får ni en liten guide till de mest populäraste stränderna i Split.

På Marjan (Splits största park område) som också är själva toppen av Splits halvö har ni ett antal stränder hela vägen runt berget Marjan.

1. Kašjuni strand är både fin sten och grus/sand strand som ligger på den sydliga sidan av berget Marjan, från själva centern följer du bara vägen som går längst havet för ca 2-2.5 km, efter att du har passerat Galerija ”Ivana Mestrovića” som ligger på Ivana Mestrovic gata och härifrån ca 800 m ner till vänster mot havet genom en smal väg kommer ni till Obojana svjetlost och vidare i följd av Kašnjuni strand.

På Kašjuni strand finns kaffe bar med allmän toalett, kom ihåg att ta med vatten och smörgås eftersom det inte finns någon kiosk på stranden där man kan köpa den.

2. Kaštelet strand ligger i viken just innan Kašjuni (500 meter närmare centrum) detta är också sten strand men stenarna är små och runda så ni behöver inte nödvändigt ha bad skor med er. På stranden finns det antal kaffe barer samt snack bar där det finns riktigt goda sandwichs att köpa men igen ingen kiosk för vatten köp.

3. Splits mest populäraste strand heter Bačvice, och ligger ca 1 km från center i direktionen var färjhamnen ligger, denna sandstrand kan vara överbokad, inte bara stranden själv, utan också grund vattnet där ofta står både lokal befolkning samt turister spelar boll spel, en av mest populäraste lokal boll spel är picigin i vilken målet är att hålla bollen hela tiden i händerna dvs. i luften och låta den inte falla i vattnet, så titta hur de lokala gör det och prova själv!


På Bačvice finns det väldigt trevliga kaffe barer och 100 m syd om stranden finns det pizzeria samt och mer kaffer. Ni kan hyra ut solstolar och parasoll för 20 Kuna/dag, så kom i god tid för normalt blir de snabbt uthyrda.

4. I viken efter Bačvice, hittar du ytligare en sand strand, Ovčice, vattnet är fint men här hittar man sällan plats att lägga sin handduk, så här behöver du komma riktigt tidigt om du vill hitta plats och inte ligga på stenarna eller sitta i något kaffe bar hela dagen.

5. ca 1,5 km syd om Ovcice finner du fin sten strand Žnjan som har flera vikar och börjar just efter marinan Zenta och gissa vad det finns gott om?…kaffe barer.

Som du kanske redan märkt så ligger de flesta stränderna en bit från själva centrum så det bästa sättet att nå de är att ta lokal buss eller alternativ kan vara att hyra cykel i centrum av Split.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text