img

Split: Hur vi firar barnens födelsedagar

Igår var en stor dag för Caroline. Eftersom hon fyller år under sommarloven brukar hon normalt inte fira sin födelsedag med sina klasskamrater. Men det här året valde vi att flytta fram firandet till efter skolstarten, så till igår hade Caroline bjudit in 25 barn till hennes födelsedagskalas på Gingola i Split.

Caroline och klasskamrater til födelsedagar

Så vad är Gingola? I Kroatien har det de senaste åren blivit normalt att inte ha födelsedagskalas hemma. Självklart finns valet att fira på McDonalds som överallt annars i världen, men här i Split finns också många ställen som specialiserat sig på att ordna barns födelsedagskalas och efter att ha besökt ett flertal av dessa har Gingola blivit vårt favoritställe.

Som förälder behöver du i stort sett bara ta kort och småprata med de andra föräldrarna, den utmärkta personalen på Gingola tar hand om resten. På gårdagens kalas fanns en clown som underhöll barnen, och som ni kan se på bilderna hade de väldigt roligt.

födelsedag med klovn

De serverades pizza och juice till barnen, men det finns självklart annat att välja på från menyn. Vill du också ha mat som smörgåsar eller liknande till föräldrarna kan du beställa detta innan och Gingola tar hand om resten.

föräldrarna

Höjdpunkten på kalaset är självklart när födelsedagstårtan serveras och här i Kroatien lägger man ner mycket energi på tårtan. I några av de större bagerierna finns gigantiska kataloger med födelsedagstårtor som man kan välja eller så kan du ta med en bild på vilket motiv du vill och som ni kan se hade Caroline valt en igelkott.

födelsedagstårtor Caroline

Kalasen varar normalt i två timmar men eftersom vi var de sista igår höll kalaset på mellan 19-22 och i slutet var barnen, efter tre timmars fullt ös, helt utmattade. Caroline var väldigt nöjd med sitt kalas och det var en stor social händelse såhär inför den nya skolstarten.

Caroline er glad

Så hur mycket kostar ett sådant här kalas? Igår betalade vi för 25 barn, 50 kuna per styck och för runt 20 föräldrar, som fick smörgåsar och flera drinkar. Vi betalade totalt 1.800 kuna plus 170 kuna för födelsedagstårtan.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text