img

Split – Arkeologisk museum

/
1492 Views

arkeologisk_museum_Split En söndag gick vi med  våra vänner från Australien att besöka  Split – Arkeologisk museum. Eftertsom vi bott här i över 3 år var det på tid att besöka den.

Detta Museum är en av äldsta arkeologiska museum i öst Europa, känd från början av 19 – talet. arkeologiskl_museum_Split_utställningMuseums majoritet fynd kommer från Split och Salona, mer än 50 arkeologiska värdefulla fynd och objekt från området har samlats till detta museum.

Det första som förvånade oss var museums vackra byggnad, som vi egentligen passerat förbi så många gånger med bil men såg den aldrig riktigt på grund av de stora träden som omringade byggnadens murar.

Men när du först kommer in i den vackra trädgården, innanför murarna finner du en utställning av fynd huvudsaklig från Diocletianus Palats och gamla romerska staden Salona. Finns utställda små föremål, som skålar, glas, mynt, och delar av järnutrustningar, några av de mer än 10 000 år FK.

Vi tillbringade ett par timmar på museum.

För både äldre och barn, är det inspirerande att föreställa hur det en gång var, så vi definitivt rekommenderar att besöka Arkeologisk museum, du kan titta på museum hemsida för att hitta mer information.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text