img

Semester i Pakostane på campingen Kozarica

/
2127 Views

Semester Kozarica PakostaneVår första camping resa i år gick till Camp Kozarica i Pakostane. Eftersom vårt tält inte överlevde regnet vi råkade ut för förra året på Camp Galeb förra året i september och eftersom jag inte hittade något ställe vi kunde köpa ett ”riktigt” tält på, bestämde vi oss för att starta vår camping säsong i en husvagn J som vi bokade över helgen.

Vi lämnade Split klockan 11 och tog motorvägen till Sibenik, därifrån fortsatte vi utmed vägen vid kusten till Pakostane, vilket tog oss 1,5 timma. Det var ordentligt skyltat om campingen på huvudvägen så vi kom fram till receptionen utan att behöva ta några omvägar J.

Vid receptionen checkade vi in hos den trevliga receptionisten som också visade oss vart vi kunde hitta vår husvagn. Vi fick en klisterlapp som vi skulle klistra på, på rutan i bilen samt ett kort som gav oss tillträde till att köra in. Vi vuxna fick också armband som gav oss tillgång till toalettbyggnaden samt till utgången/ingången vid campingen mot centrum.

Vid 1 tiden parkerade vi framför vår husvagn och vår första reaktion var ”wow” – husvagnen var både större och lyxigare än vi hade tänkt oss och barnen var överlyckliga, så vår första camping tripp i år började på bästa möjliga sätt!

Under helgen simmade vi, utforskade campingen, samt Pakostane. Nedanför har vi gjort en summering av vår upplevelse samt vad vi rekommenderar för en semester i Pakostane.

Camp Kozarica i Pakostane

 

Kozarica camping ligger några hundra meter norr om Pakostane. Campingplatsen är helt enkelt formad som en gigantisk fotbollsplan och sträcker sig från receptionen ner till vattnet.

Campingen erbjuder 3 sorters platser. A; som ligger precis vid vattnet, B; (som ligger bakom A), och C; som ligger uppemot receptionen. Alla platser har elektricitet som kan nås med en kabel på mindre än 10 meter. A platserna har vatten samt avlopp. Bredvid receptionen finns omarkerade platser med elektricitet.


Majoriteten av husvagnarna ligger på en liten kulle mellan platserna B och C. Vår husvagn var den tredje i rad av husvagnarna men tack vare kullen hade vi lite havsutsikt från vår terrass.

Husvagnarna finns i olika storlekar, vår lyxiga husvagn hade två sovrum (en med dubbelsäng och en med två singelbäddar), en liten toalett och ett badrum med dusch. Vardagsrummet/köket var väldigt stort och hörnsoffan kunde användas för ytterligare två sovplatser. På utsidan fanns en fin altan i trä.

Husvagnen var fullt utrustad för 6 personer, utrustningen inkluderar sattelit tv, air condition, ett stort kylskåp samt en liten frys.

Faciliteter på Camp Kozarica

 

Campingen har två sanitets byggnader, båda rena och i väldigt gott skick. Utanför byggnaden finns ett utrymmer för att diska, en tvättstuga och ett område för tömning av mulltoaletter.

För sportentusiaster finns en volleyboll och bowling plan och även möjligheten att hyra en cykel vid receptionen. För de mindre finns en lekplats och trädgård där de kan utforska Dalmatiens natur.

I mitten av campingen finns ett gatukök och en liten livsmedelsaffär, här kan man också köpa frysboxar. Bredvid havet finns ett café.

Stranden består mest utav betong och stenar men det finns ett litet område med småsten.

Vad vi tyckte om:

 

Campingen är full av stora och gamla träd (10-15 meter höga) som ger mycket skugga i stort sett överallt i camping området.

Området var väldigt rent.

Trådlöst Internet fanns tillgängligt nästan överallt på camping området till priset av 30 kuna per dag vilket är ett väldigt bra pris i jämförelse med vad jag sett på andra campingplatser. (Finns även ett Internet café vid receptionen).

Campingen ligger bara 10 minuter gångavstånd från stadens centrum.

Vad vi inte tyckte om:

 

Jämfört med området i Split var stränderna såklart ingen höjdpunkt men mindre än 5 minuters gångavstånd om man kommer till en fin sandstrand.

Lite fler aktiviteter för barn hade varit bra men jag antar att när högsäsongen är i gång och det kommer vara en massa barn där kommer detta inte vara ett problem.

Kontaktinformation:

 

Adria More d.o.o, Camping Kozarica
Adress: Brune Bušića bb, 23211 Pakoštane
Tel: +385 23 381 070
Fax: +385 23 381 068
E-mail: Kozarica@adria-more.hr
Webb: www.adria-more.hr


Om Pakostane

Staden har ca 3500 invånare och ligger vid norra änden av korallrevet som separerar Vransko Jezero från adriatiska havet.

Vad man kan se och göra i Pakostane:

 

  • Ta en promenad utmed vattnet från stadens centrum till Camp Kozarica (eller tvärtom), utmed vattnet har du flera caféer, barer och restauranger med härlig utsikt över vattnet.
  • Besök det närliggande Vransko Jezero som är en av de 8 naturparkerna i Kroatien. Runtom sjön finns flera utkiksplatser/informationsplatser som man kan nå med bil. Cyklister kan ta sig runt sjön utmed det 38 km långa cykelspåret.
  • Nationalparken Kornati är i stort sett framför Pakostane, flera företag anordnar båtturer till nationalparken.

Avstånd till stora städer:

 

Avstånd till Zadar – 35 km

Avstånd till Sibenik – 40 km

Om du kör till Pakostane kan du köra av motorvägen A1 i Zadar (avfarten mot flygplatsen) och följa kustvägen, ett annat alternativ är att svänga av på avfarten efter.

Äta i Pakostane:

 

Jag måste erkänna att vi inte lyckades prova någon restaurang i Pakostane men restaurang Sicilia som du ser på bilden här verkade vara väldigt populär. Jag märkte att den var fullbokad båda kvällarna, så jag antar att maten måste vara bra där? Om inte så lär det vara utsikten från terrassen som lockar folk! Det fanns även en restaurang mittemot campingens reception som såg väldigt bra ut.

Stränder i Pakostane:

 

Som jag nämnde tidigare finns en fin sandstrand några minuters gångavstånd från Camp Kozarica, på andra sidan av centrum finns en lång småstens strand som, precis när vi var där, genomgick en helrengöring.

Vår semestersammanfattning:

 

För det första var det underbart att campa igen och den lyxiga husvagnen är något man lätt kan vänja sig vid!

Men viktigast var att resan var väldigt avslappnad – vi simmade, promenerade, lekte lekar på altanen, jag satte inte igång min laptop och barnen tittade inte på tv, vilket är ett säkert bevis på att vi allihop hade det riktigt bra och njöt av en avslappnad helg i Pakostane.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text