img

Pula flygplats, flygbussar och transfer

/
7912 Views

Semester Pula KroatienPulas flygplats ligger mindre än 10 km från stadens centrum. Flygplatsen är liten och inte särskilt modern men som en semesterflygplats fungerar den bra. Inne på flygplatsen finns en kiosk, flera bankomater, ett kafé och flera företag som hyr ut bilar.

Lista på bolag som flyger till Pula:

Under vintern är Croatia Airlines det enda flygbolag som flyger till Pula. Under sommarsäsongen är det ett flertal flygbolag och några av dom är: : Austrian Airlines, Ukraine International Airlines, Belarusian National Airlines Belavia, Rossiya, KrasAir, KMV, Europe Airpost, Europe Airpost, Jat Airways, Flyglobespan, Polet, Siberia, Transavia airlines, Germanwings, Ural Airlines, FlyNordic, Malmo Aviation, AeroSvit, Ryanair, Air Mediterranee och många fler.

Avstånd till större städer i området:

Avståndet från Pulas flygplats till centrum är 8 km och det tar 12 minuter att ta sig dit.

Pula airport→Rovinj – 38 km: 41 minuter
Pula airport→Poreč – 54.6 km: 52 minuter

Taxipriser till dessa städer:

Om du tar en taxi betalar du 20 kuna som startavgift och 10 kuna för varje kilometer. För 1-6 personer kostar det 12.50 kuna för en kilometer, för 7-8 personer, 15 kuna. Väntade transfer kostar 100 kuna/timma. Åker du alltså från Pula flygplats till Pula betalade du ca 100 kuna för 1-6 personer.

VIKTIGT – flygbussregler, priser o.s.v, och hur det fungerar (anslutet till Croatia airlines?)

Transfer av passagerare från flygplatsen till Pula centrum och vise versa organiseras av Brioni bussar endast i samband med Ryanair som flyger tre gånger i veckan under sommaren, på tisdagar, torsdagar och lördagar. Bussarna går strax efter att planet har landat. Från stan går bussarna: på tisdag 10.50, på torsdag 9 och på lördagar 10.50. Enkelbiljett kostar 29 kuna per person.


Lokalbuss till flygplatsen:

Finns inga lokalbussar till flygplatsen.

Flygtransfer – företag som erbjuder flygtranser:

Det finns ett flertal företag som erbjuder flygtransfer, dessa behöver förbokas. Transferen sker i olika fordon beroende på hur många personer som ska åka med.

Pris för transfer till ovan nämnda städer:

Transport av 1-3 personer från Pula flygplats till stadens centrum kostar 33 euro, för 4-8 personer, 36 euro. Priset beror på avstånd och resedag. Om du reser i större grupp kan du kontakta oss för anordning av flygtransfer.

Flygplatsens koder:

  • Identifikations kod: PUY
  • SITA kod:
  • AFTN kod:
  • ICAO klassifikation

Parkera vid flygplaten:

Det finns två sektioner på parkeringsplatsen: Sektion A och B, där sektion A är för bilar och sektion B för bilar och bussar. Parkering är för tillfället gratis, det här kan dock ändras till sommarsäsongen.

Hyra bil:

Adress och kontakt detaljer (telefonnummer, hemsida o.s.v.)

Zračna luka Pula d.o.o., Pula Airport Ltd.Valtursko polje 210,P.o.b.89, 521000 Pula, Hrvatska
Tel: ++ 385 52 530 105, Fax. ++ 385 52 550 914
Hemsida: www.airport-pula.com Email: zracna-luka-pu@pu.t-com.hr

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text