img

Priser i Kroatien

/
130920 Views

radmans-restaurang.jpgOfta frågar turister oss innan de kommer till Kroatien om priserna här, speciellt i år på grund av den globala krisen, detta informationer är gällande och relevant för alla de som frågar oss om dem och för att slippa svara personligt på alla era frågor tänkte vi att detta är bästa sätt, att publicera informationerna på våra bloggar!

Eftersom priset varierar speciellt i mellersta delen av Kroatien (beroende på ställe/område), Jag kommer presentera pris nivå, de högsta priserna ni kan förvänta er i topp områden som Istria, Dubrovnik och öarna, de billigaste priserna hittar man i innelandet samt i mindre Dalmatinska städer/byar.

Om du har något att tillägga, som otroligt bra offert du hittat här, eller andra tips som kunde vara av hjälp till andra turister, lägg gärna in en kommentar i ändan av denna sida!

Hotell:

Hotell priser i Kroatien, ser inte ut att vara drabbade av den globala krisen, så de är riktigt för höga: (priser nedan är per person del i dubbelt rum).

Kategori Från (låg/hög säsong) Till (låg/hög säsong)
* – ** 15/30 Euro 30/60 Euro
*** 25/50 Euro 60/100 Euro
**** 40/80 Euro 80/150 Euro
***** 80/120 Euro 100/250 Euro

Privat ackommodation:

Jag har pratat med en del privata uthyrare, de mesta klagar över för lite bokningar, jag sa att de kanske skulle tänka på att gå ner med priserna eller investera mer i marknads föring. Men generellt var de inte intresserade, men jag har märkt att få av dem har i alla fall börjat med pris sänkning,clip_image001så i år kan man kanske fynda(pris per person och dag i 2-4 personer boende).

Kategori Från (låg/hög säsong) Till (låg/hög säsong)
* – ** 6-12 Euro 10-16 Euro
*** 8 -16 Euro 15/25 Euro
**** 20-30 Euro 25/40 Euro
***** 30-40 Euro 40/ ? Euro

*Liksom hotell är också privat boende markerat med stjärnor här i Kroatien

Att äta ute: (restauranger och kaffer barer)

Liksom i hela världen är det två saker som ser ut att dominera, vara viktiga, det är priser i restaurangerna och kaffer – från ställe till ställe.clip_image002 Så om ni tycker om att äta på bästa ställen så måste ni betala för det, om ni är åt andra hand intresserade av att äta bra mat på vilket som helst ställe i Kroatien är det inte så dyrt. Normalt pris för ca 2 vuxna och 2 barn kostar runt 35-40 Euro för en riktig lunch inkluderat något att dricka, vin eller öl.(nedan ser ni normala priser i restauranger).

Produkt Normalt Topp turist områden
Pizza 4-6 Euro +20-40 %
Pasta 4-6 Euro +20-40 %
Sallad 2-3 Euro +20-40 %
Dessert 2-3 Euro +20-40 %
1/2L lokalt öl >=2 Euro +20-60 %
1/2L lokalt vin 4-6 Euro +20-60 %
Cappucino Från 1 Euro upp till 3 Euro

 

Dricka ute!

Senare på kvällen är ni kanske intresserade av att besöka lokal disco eller bar, behöver ni veta att det finns två varianter av sprit man kan drickas, vodka, gin, rum… är normalt tillgänglig i variation av de globala märken, som Smirnoff, Gordons och Bacardi, men ni kan också fråga efter den lokala sprit variationerna, som heter t.ex. Domaci rum, Domaci gin, loza, travarica, pelinkovac, kruskovac, osv. , fast det kostar hälften, men effekten blir nog samma.

Produkt Normalt Topp turist områden
1/2 lokalt öl >=2 Euro +20-60 %
Lång drink (lokalt) >=2 Euro +30-60 %
Lång drink 3 Euro +30-60 %
Cola >=2 Euro +20-40 %

Vardaglig – köp!

Det finns gott om stor mat affärer i Kroatien, priserna är i princip samma som i resten av Europa, ni måste också veta att importerade varor (som finns hemma att köpa), de mesta har högre pris än vad ni är vana vid, lokal varor åt andra sidan är normalt betydligt billigare.

Vår personal köper ofta hos Lidl eftersom de bedömt att de har bra nivå mellan pris och kvalitet på sina varor.

Köp av andra varor och service:

Importerade varor kostar lika mycket som i ert hemland, Var försiktiga! Om du känner igen någon vara och den är betydligt billigare än för vad du annars köper den, det kanske är bar bra kopia.

Dentist service, oftalmologer och andra service i sammanband med hälsovården, är billigare än i de flesta Europeiska länder, och service standarden är normalt riktigt bra .

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text