img

Paklenica national park

/
1566 Views

paklenica-ingångAndra dagen av vår Påsk semester, beslutade vi att köra till National parken Paklenica, som ligger ca 40 km från Zadar, Vi beslutade att ta vägen via Maslenica.

Vi har läst i Kroatiska dagstidningar att Paklenica är värd till Winnetou events under påsk dagarna., med Indianer, häst ridning och flera andra aktiviteter för barn. För de som inte vet Winnetou är en påhittad Indian hjälte, paklenica_ifall-man-blir-hungrigkreerad av tysk författare Karl May efter vems noveller genom 60-talet producerades runt 10 filmer och de mesta filmerna spelades in i Kroatien i områden som Paklenica, Plitvice och runt Cetinafloden.

Eftersom Winnetou filmer var rätt populära i Tyskland och andra Europa länder, idag har man organiserade turer som kallas – i Winnetou spår- som tar beundrarna runt på olika ställen i Kroatien vart filmerna spelades in.

När vi kom till Paklenica, började det att regna men vi beslutade att betala inträdes biljetter i alla fall i hopp att det kommer att klarna upp senare. Från ingången körde vi vidare 2,5 km till sista parkerings platsen. (Ha i minne att under högsäsongen troligtvist kommer du inte hitta parkering plats här, så du måste gå från själva ingången).

Vädret blev inte bättre utan sämre, regnet började falla mer och mer, så vi tillbringade en timme sittande i bilen och tittade på många klättrare som strömmade tillbaka ur parken med hela sin utrustning. Efter en timme beslutade vi att ignorera regnet och ta titt på en av de  markerade Winnetou områden innan vi återvänder till Zadar.

Så dagens läxa var: Ibland har meteorologerna faktiskt rätt!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text