Top post »

| 2 kommentarer | 39 861 views

Kroatien kommer återigen år 2015 vara semester destinationen för runt 8 -9.000 000 turister från hela världen. Om du är en av dom skulle du kanske vilja läsa vår lilla Kroatien …

Läs hela artikeln »
Dalmatia

Dalmatien är fantastisk natur, vackra berg, hav å små kust byar

guide

Våra guide beskrivningar till byar, National parker och sevärdigheter

Istra

Sevärdigheter, events och historia från våra turer i Istrien

Aktiv semester

Upplev natur, sport och aktivitet under din semester i Kroatien

städer

Våra resor till Kroatiska städer, nyttiga tips som kan hjälpa

Hem » Paklenica, semester

Paklenica national park

Inlagd av | 513 views

paklenica-ingångAndra dagen av vår Påsk semester, beslutade vi att köra till National parken Paklenica, som ligger ca 40 km från Zadar, Vi beslutade att ta vägen via Maslenica.

Vi har läst i Kroatiska dagstidningar att Paklenica är värd till Winnetou events under påsk dagarna., med Indianer, häst ridning och flera andra aktiviteter för barn. För de som inte vet Winnetou är en påhittad Indian hjälte, paklenica_ifall-man-blir-hungrigkreerad av tysk författare Karl May efter vems noveller genom 60-talet producerades runt 10 filmer och de mesta filmerna spelades in i Kroatien i områden som Paklenica, Plitvice och runt Cetinafloden.

Eftersom Winnetou filmer var rätt populära i Tyskland och andra Europa länder, idag har man organiserade turer som kallas – i Winnetou spår- som tar beundrarna runt på olika ställen i Kroatien vart filmerna spelades in.

När vi kom till Paklenica, började det att regna men vi beslutade att betala inträdes biljetter i alla fall i hopp att det kommer att klarna upp senare. Från ingången körde vi vidare 2,5 km till sista parkerings platsen. (Ha i minne att under högsäsongen troligtvist kommer du inte hitta parkering plats här, så du måste gå från själva ingången).

Vädret blev inte bättre utan sämre, regnet började falla mer och mer, så vi tillbringade en timme sittande i bilen och tittade på många klättrare som strömmade tillbaka ur parken med hela sin utrustning. Efter en timme beslutade vi att ignorera regnet och ta titt på en av de  markerade Winnetou områden innan vi återvänder till Zadar.

Så dagens läxa var: Ibland har meteorologerna faktiskt rätt!

Tags: , , , , ,

Lämna en kommentar!

Lägg till din kommentar nedan, eller trackback från din egen hemsida. Du kan också Comments Feed via RSS.

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Detta är en Gravatar-aktiverade webblogg. För att få din egen globalt erkända-avatar, registrera dig på Gravatar.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.