img

Omis, en helg på Camp Galeb

/
3705 Views

Camping Galeb strand og lekplatsEfter vår lyckade campings debut på Oliva i Rabac bestämde vi oss för att ta våra tält och åka och campa igen den här helgen. Först planerade vi att åka till campingen Adriatic i Primosten, men eftersom väderprognosen på fredag morgon inte såg särskilt bra ut norrut, bestämde vi oss för att i stället besöka campingen Basko Polje i Baska voda på Makarska Rivieran, där det bara fanns en liten risk för söndags regn.

På fredag eftermiddag klockan 14.00 var bilen fullpackad och vi var redo att lämna Split och efter en timmas körning anlände vi till campingen Basko Polje. När vi såg platsen blev vi riktigt besvikna, den var belägen 200-300 meter från havet i ett område som var helt täckt av tallar och sluttningar där det överallt stack upp en massa stenar. Därför bestämde vi oss väldigt snabbt för att istället åka till campingen Galeb, i Omis och efter 2 timmars extrautflykt anlände vi i Omis (som bara ligger 25 km från vår hemstad Split).

Receptionisten på Galeb gav oss en karta över campingplatsen och sa att vi kunde ta en promenad på camp området för att välja ut en tältplats vi ville ha. Eftersom campingen inte var fullbokad fanns där ett ganska stort antal tältplatser att välja mellan. Vi valde tältplats 109 i den ”billiga” sektion B för att den låg bra till i en skuggad plats och relativt nära till toaletten. Efter 30 minuter var tälten uppe och vår camping helg hade äntligen börjat!

Camp Galeb Omis – lite allmän information

Campingplatsen Galeb ligger precis vid gränsen till Omis när man kommer från Split hållet. Höjdpunkten av platsen är den långa sandstranden, som är perfekt för de mindre barnen.

Campingen är uppdelad i 4 zoner. På den vänstra sidan av campingen finns zon A (137 platser). 20 meter från havet, bakom zon A, ligger zon B (126 platser). Minimum storleken för platserna är 70 m2 och de är alla utrustade med el.

På höger om campingen, vid havet, finns 20 lyxiga husvagnar för upp till 6 personer, utrustade med kök, badrum, luftkonditionering och satellit-tv. Bakom husvagnarna ligger zon C, som har 180 omarkerade platser, alla utrustade med el.

Byggnader på camping området:

Campingen har två stora sanitetsbyggnader och en byggnad med familjebadrum man kan få hyra. Toalett byggnaderna var i gott skick och väl rengjorda, ett extra plus för att det alltid fanns toalettpapper tillgängligt!

För sportentusiaster kan campingen erbjuda två tennisbanor, en basketplan, en strand fotbollsplan och en volleyboll plan.  För barnen finns en utmärkt lekplats på stranden.

Restaurangen bredvid stranden erbjuder frukost, hel eller halv pension, och självklart drinkar av alla sorter. Priserna är vettiga och konkurrenskraftiga med restauranger i stan.

Vad vi tyckte om:

Stranden är fantastisk för barn och våra spenderade hela lördagen med att fiska upp snigel- och snäckskal från havet som de senare började sälja från ett hemmagjort stånd bakom restaurangen.

Campingområdet var rent och platserna var i gott skick.

Omis Camping Galeb Panorama

Vad vi inte tyckte om:

I receptionen finns ett internetcafé med 3 datorer och en zon i receptionen för trådlös uppkoppling, men en kostnad på 15 kuna/15 minuter eller 40 kuna/timma är alldeles för dyrt. För det priset borde zonen för den trådlösa uppkopplingen vara möjlig att nå från hela campingområdet (500 meter i riktning mot centrum kan man hitta flera internetcaféer som är mycket billigare).

Kontakta Camp Galeb:

Du kan kontakta campingen Galeb på följande e-mail adress: camping@galeb.hr eller på telefonnumret: +385 (0) 21 864 430

Mer som vi upplevde

Vi gick så klart till gamla stan i Omis på kvällen som är ett underbart ställe fyllt med en massa små restauranger.

Natten mellan lördag och söndag blev vi drabbade av en bura på campingplatsen, som är en väldigt stark vind, så flera gånger under natten fick jag gå upp och titta till våra tält. Tursamt nog blåste de inte iväg, värre var det på morgonen då det tunga regnet började. Vi lyckades packa ihop ett av tälten men det största blev totalt genomdränkt, men jag antar att det är vad man kallar camping!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text