img

Nattlivet i Split

/
30345 Views

Nattlivet Split KroatienEn av huvudsakerna som intresserar kringresande ungdomar i Split är så klart vad nattlivet har att erbjuda här.

Så här är min version av ett kvällsprogram för en bra utekväll. I slutet av min rundtur kan du hitta en karta som markerar de ställen jag nämnt och även en prisguide samt ett par länkar till några mycket, mycket fina bilder från olika klubbar.

Nattlivs tur:

Efter avslutad middag skulle jag gå ner till Rivieran och ta mig ett glas i något av de många kaféer utmed Rivieran, jag skulle personligen rekommendera ST – Riva.

ST – Riva: ligger på sidan som vätter mot havet vid Diocletian palatset och precis som alla andra barer har ST – Riva stolar och bord på Rivieran, men den riktiga charmen stället har att erbjuda upplever du om du sätter dig på en plats på första våningens balkong med utsikt över Rivieran.

Runt 22 skulle jag röra mig in mot palatset där följande ställen kan rekommenderas.

Gaga: på en av smågatorna som leder bort från markanden hittar du baren Gaga.Gaga är som du kommer att märka inte ett stort ställe, men det är otroligt populärt under sommarsäsongen. Om du vill ha en sittplats där du kan njuta av en cocktail från utomhus baren bör du inte komma senare är 23.

Red room: I norra delen av Gamla Stan, på ett större torg, hittar du Red room. Så fort du går in på baren kommer du att förstå varför det heter Red room. Denna bar och alla andra barer som befinner sig på torget har valt att möblera torget det med vardagsrums stolar, så om du är ute efter att sitta skönt och njuta av en öl eller en drink är det hit du ska gå.

Luxor: hur låter det här? Du sitter i centrum av Gamla stan på Peristil torget och njuter av ett glas rött vin medan du lyssnar på några av Splits mest begåvade unga musikanter. Om det är så du vill tillbringa din kväll är Luxor definitivt stället att gå till.

Puls: Mindre är 100 meter från Rivieran hittar du det mest populära området för dom tidigare kvällstimmarna. Dom tre barerna Puls, Fluid och Ghetto, och speciellt den smala gatan framför dom är nästan varje kväll fullpackad. När du är på väg mot området från Rivieran är Puls den första baren du kommer att stöta på. Det charmiga där är dom små borden och stolarna placerade på trappan utanför baren.

Fluid: Om du lyckas ta dig uppför och förbi trappan utanför Puls kommer du hamna vid Fluid som är en väldigt liten bar. Uteplatsen är begränsad till 6 eller 8 små bord och många stående människor. Det du ska göra här dock är att sticka in huvudet och kolla in det runda rummet som är inbyggt i palatsväggen.

Ghetto: Några meter efter Fluid hittar du Ghetto som ligger inne på en gårdsplan där liveband ofta spelar. Publiken, musiken och inredningen av Ghetto ger stället en atmosfär liknande en underground klubb.

Är du fortfarande sugen på att festa efter midnatt så är det dags att röra sig mot Splits alla diskotek, bästa tiden att gå dit är runt 1.

Vanilla club: Ligger bakom Poljud Stadium som är 20 minuter om du promenerar, eller 5 min om du åker taxi från Gamla Stan. Vanilla är ett populärt ställe som ofta är fullpackat med folk under sommarmånaderna, men tack vare den stora terrassen kan man alltid hitta ett hörn där man kan njuta av en cocktail. Här spelas live musik, mest lokala artister, flera gånger i veckan.

Kapacitet: 1000 personer

Publik: 20+ och du behöver vara ganska uppklädd, förvänta dig inte att få komma in i strandkläder.

Inträde: om det spelas livemusik kommer du få betala mellan 30 – 50 kuna.

Du kan se kommande evenemang på Vanilla clubs hemsida.


Hemmingway Split: Är Splits del av Hemmingway klubbarna, som också finns i Zagreb, Opatija och Rijeka. Klubben är den mest exklusiva du kan hitta i Split. Uteserveringen som ligger direkt på vatten, renoverades helt för några år sedan och rymmer nu också utomhus VIP lounges och den längsta baren i Split. Under sommarmånaderna spelar internationella artister (band och dj’s) flera gånger i veckan.

Bacvice bar: Om du har tillbringat dagen på Bacvice stranden har du kanske lagt märke till byggnaderna på vänstra sidan om stranden. På kvällen förvandlas stället till en party ”länga” och det är en av de mest populära ställena, speciellt bland de yngre. Här finns tekno musik och bur dansöser för att speeda upp festen.

Kapacitet: runt 500 personer – baren är inte inom stängt område.

Publik: 18-25, äldre personer är självklart också välkomna.

Inträde: ingen inträdeskostnad

Tropic: den runda byggnaden som du kan se från stranden omvandlas till en bar under kvällstimmarna. Detta ställe är ganska litet och har ingen uteservering, så förvänta dig att det är fullt runt midnatt.

Inträde: såvitt jag vet, betalar man inget i inträde

O’hara: Om du är mer av en rock person kan du gå till O’hara som ligger vid den andra viken bakom Bacvice. Det skulle ta ca 15-20 min att gå och åker du med taxi från Rivieran kostar det runt 40 kuna. På sommaren finns här liveband och DJ’s.

Publik: 20+, normalt inget krav på att man ska vara uppklädd.

Inträde: vanliga kvällar kostar det 10 kuna, spelas livemusik kostar det mellan 20-40 kuna.

Karta: på kartan nedanför kan du hitta alla barer och diskotek som jag nämnt ovan. Om du behöver taxi för att ta dig mellan klubbarna borde du ringa +38521970, dom har engelsktalande operatörer. Kom ihåg att alltid fråga hur mycket det kommer att kosta innan du hoppar in i en taxi, som du ser har jag markerat flera taxi stationer, använd den närmsta.

Priser: här ser du en ungefärlig uppskattning på diverse dryck för din budget planering.

Öl 1/2 L (kroatiskt öl) 15-20 kuna
Öl 0.33cl flask (internationella ölmärken) 20 kuna
Coca Cola 12 – 15 kuna
Red bull och vodka 25-30 kuna
Långa drinkar(t.ex. Rom och Coca Cola) 15-25 kuna
Cocktail 30-45 kuna

Bilder: Alla bilder du ser ovan är lånade av en av mina vänner som har en hemsida som handlar om Splits nattliv. Tyvärr finns hemsidan just nu bara på kroatiska, men det finns några väldigt fina bilder i bildgalleriet från de flesta ställen jag nämnt ovan, dom kan du se här.

Hoppas våran lilla guide hjälper dig hitta runtom här i Splits nattliv.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

  1. Hej! Jag är i split just nu med en kompis. Vi är bara 16 år, tror du att det kan vara möjligt att vi kommer in på några nattklubbar/diskotek eller är det 18 och måste visa leg?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text