img

Lumbarda Korcula

/
3808 Views

Korcula Pool Hotel Lumbarda (2)Förra torsdagen var en helgdag här i Kroatien så vi gjorde ett sista minuten beslut om att ta med farföräldrarna på en mini semester på ön Korcula. Jag har besökt ön 4 eller 5 gånger tidigare, men resorna har alltid varit jobbrelaterade, så jag var riktigt glad över att åka hit och stanna några dagar.

Första uppgiften var så klart att hitta någonstans att bo på ön, så jag började med att leta efter något i gamla stan delen av Korcula. Tyvärr var det svårt att hitta ett ställe för 6 personer till ett rimligt pris, så jag gick över till plan B, som var att hitta en lägenhet eller ett hotell med pool någonstans på ön.

Jag fick upp förvånansvärt få alternativ när jag sökte efter hus/hotell med pool på Korcula på google, de flesta resultat var olika agenturer som erbjöd samma ställe, så valet stod mellan en villa 10km från Korcula stad eller ett hotell i Lumbarda (4km från Korcula stad). När flickorna såg bilderna på hotellets hemsida var beslutet fattat.

Så på torsdag morgon klockan 8 lämnade vi Split och även om det finns flera färjeförbindelser från Split till Vela luka på Korcula, valde vi att åka via halvön Peljecas, eftersom mina föräldrar ville se den orangea dalen och vin fälten på Peljecas. Klockan 14.30 kom vi fram till hotellet i Lumbarda, 15 minuter senare var vi alla i den väldigt fina poolen.

Hotel Borik Hotel Lumbarda 2 vinkaellare Zure 2

Lumbarda visade sig vara ett utmärkt ställe för en avkopplande semester, det är inte särskilt stort men väldigt fint, bland annat har Lumbarda en väldigt fin sandstrand belägen nästan längst ut på ön.

vinkallare ZureUtmed viken i Lumbarda finns flertal restauranger, vi provade 3 av dom.

  1. En pizzeria precis nedanför Hotel Borik – enastående pizzor!
  2. En restaurang 100 meter till höger om den här pizzerian, bra variation av mat, ganska dyrt men värt vartenda öre.
  3. Restaurang/Pizzeria Lina som ligger 300 meter efter hotell Lumbarda precis vid vattnet. Tyvärr var maten inte så god här, så jag skulle inte rekommendera det här stället till någon.

Det bästa var dock inte mat vi provade i Lumbarda, utan vin. En dag besökte vi en restaurang/vinkällare som heter Zure. Det ligger lite uppåt, precis där viken börjar och här smakade vi då på deras röda och vita vin och båda var förträffliga. Till ett pris av 30 kuna kan du köpa med dig en lite vin, vilket jag skulle kalla ett riktigt fynd – så hit borde du gå med en femliters tunna när du behöver fylla på.

I alla fall, vårat generella intryck av Lumbarda var väldigt bra, så jag kan bara rekommendera det här som ett ställe att bo på, till er som planerar en semester på Korcula.

Lumbarda Bay

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text