img

Krka Vattenfall

/
8942 Views

Krka VattenfallDenna söndag gick vi tillsammans med våra vänner från Australien för att besöka National parken Krka. Vi har redan besökt parken flera gånger men detta var vår första vinter besök. Vi åkte till Skradin, som är den sydliga ingången till parken och här hade vi planer att äta lunch på ett ställe som våra vänner från Split rekommenderade men tyvärr var det stängt.

Från Skradin under sommar säsongen kan du åka båt till de nedre delarna av vattenfallen men så här års är det bil eller fötter som gäller. Vi passerade förbi den blå bron och en ung kille vid porten informerade oss att det lättaste sättet att nå vattenfallen är att åka till ingången Lozovac (7 km från Skradin).

I Lozovac normalt fall måste du parkera din bil ca 1 km från själva vattenfallen och ta lokal buss eller gå ner på stigen till lilla byn som ligger i själva parken, men under vinter tiden kan man åka med bil ända ner och vi gjorde så efter att ha betalt 25 Kuna inträdes biljett.


vattenfallen_Krka Från byn som egentligen under sommaren är öppen som museum finns det smed, väv rum… som kan besökas. Vi tog en promenad på den fina träd stigen i området och jämfört med vårt sista sommar besök här så var det tydlig skillnad i vatten nivån som strömmade nedanför vatten fallen som gjorde att allt såg vildare ut. Bedöm själva!

Vår sommar besök till Krka Vattenfall

Vår vinter besök till Krka Vattenfall

Här kan du ladda ner vår fil: Guide national park Krka
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text