img

Knin – Kungarnas Stad

/
1569 Views

Staden Knin ligger i Dalmatiens inre del av landet, i närigheten av floden Krka fot (känd som del av National parken Krka, om man tittar på den geografiska positionen så är inte Knin typisk turist stad, men för Kroaterna har staden Knin stor historisk betydelse därför att:

I början på andra talet, var staden Knin huvudstad och plats där Kroatiska kungar bodde förklarar också och vittnar varför staden kallades kung staden eller Zvonimirov grad.

Under Balkan kriget var staden ockuperad av Serberna och förvandlad till huvudstaden till republiken Srpska Krajina, Kroatiska styrkor befriade staden genom operationen ”Storm“ å ”Blixt” den 05.08.1995, och den 05.08. blev efter det förklarade som national dag  Segern och Landets Tacksamhets Dag. Varje år firas som 3 dagar events i Knin.

Staden har den största fästningen i Dalmatien, (Den största jag har sätt) genom de sista dekade sto del av den har blivit komplett renoverad. Med inträds biljetten som kostar 20 Kuna besöker du inte bara fästningen utan också museum som ligger inne i fästningen. I närigheten av ingången finns parkerings plats men med begränsad antal parkerings platser.


Hur hittar du Knin:

Knin ligger på väg D1 från Zagreb till Split, om du kommer från riktningen av National parken Plitvice som vi gjorde, har du 2-2.5 timmar att komma till Knin.

Andra option är att åka tåg från Zagreb till Split.

Här kan du se alla våra bilder från fästningen och Knin

Lägg gärna till nyttiga tips och informationer om Knin i kommentarer. Tack!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text