img

Camping Oliva Rabac

/
3423 Views

Semester Camping Plats Oliva Vår första camping upplevelse i Kroatien var tillsammans med min frus bror och hans familj, på camping platsen Oliva i Rabac. Anledningen till att vi valde camp Oliva var på grund av att min fru och hennes bror hade tillbringat mestadels tiden av sina semestrar som barn här, så de ville se hur campingen såg ut nu för tiden.

Eftersom denna gång var vår första i tält behövde vi handla utrustning innan resan. Vi lyckades hitta ett fyramanna tält, stolar och resten av utrustningen för runt 1000 kuna, vilket jag tyckte var ett fynd. Det var ett fynd men sovplatserna var väldigt små och tillbringade natten på marken i mitten av tältet, så vi bestämde oss för att köpa ett till tält – jag antar att det är vad man kallar brist på camping erfarenhet!!

Camp Oliva Rabac:

 

Camp Oliva ligger längst ner på havsviken inom en semesteranläggning som också inkluderar 3 hotell – Narcis, Hedera och Mimosa. Den trestjärniga campingen kan vara värd för upp till 1725 personer. Huvuddelen av de 80-100m2 stora platserna har olivträd som ger skugga under dagtid, för varje ruta av fyra platser finns el, så du behöver endast en ca 10 meter lång förlängningssladd.

Några av faciliteterna som finns på campingen:

Tvättmaskin, handikappstoalett, möjligheten att tömma kemiska toaletter, sport banor, restauranger och husvagnar att hyra. De fem toalettbyggnaderna var i ganska bra skick; mycket varmvatten och kontinuerligt rengjorda av den trevliga personalen.

Vad vi tyckte om:


Som camping gäst kan du köpa tillgång den utmärkta swimmingpoolen som tillhör hotellet, detta för endast 25 kuna per vecka, solstolar ingår! (På stranden var priset för solstolar 20 kuna/dag). Personalen vid receptionen var väldigt hjälpsamma och alltid redo att hjälpa en camping nybörjare.

Vad vi inte tyckte om:

Stranden – de stora stenarna, Istria är helt enkelt inget strand ställe. Internet tillgången – 1725 personer på campingen, 1000 på de 3 hotellen och tillgång till Internet kunde man bara få genom de två datorerna på hotell Narcis. – Hallå, det är 2009!!

Kontaktinformation, campingen:

E-mail olivakamp@maslinica-rabac.com
Tel: +385 (0)52 872 258

Staden Rabac

Staden är egentligen en lång strimma hus som följer kustlinjen; på vintern finns ca 1000 personer här, på sommaren, uppemot 10 000 turister som bor i hotell, privata hem och på campingplatsen Oliva.

Vad man kan se och göra i Rabac:

 

  • Något man måste göra är att ta en promenad utmed havet, börja från campingen Oliva, och gå sen de 20-30 minuterna till ”centrum” av Rivieran, här kan du hitta ett flertal restauranger, caféer och fik.
  • Flera företag erbjuder en tur i glasbåtar. Båten seglar runt i området norr om Cres, där om du har tur kan få syn på delfiner. Vi tog trippen med företaget explorer, dom är lite dyrare – men som du kan se på bilderna har de riktiga glasbåtar.
  • Andra aktiviteter som erbjuds vid viken – hyra båt, jet ski. För barnen finns ett underhållningsområde på stranden, det var dock ganska dyrt.
  • Besök gamla staden i Labin (5km).

Äta i Rabac:

Ja ni, jag hade en riktig knock out upplevelse i matväg i Rabac. Efter att ha ätit standard mat på restaurangen på campingen och på några restauranger på Rivieran, blev jag rekommenderad att prova steken med svampsås på restaurang Capitano (som ligger ovanför Rivierans stora parkering), DETTA blir året rekommendation, jag kan inte minnas sist jag fick så god mat som det här, helt enkelt fantastiskt. Fiskrätten såg förresten också underbar ut, men jag tror inte någonting kan slå svampsåsen! Så om du åker till Rabac, se till att reservera ett bord på restaurang Capitano, Obala Marsala Tita 69, 52221 Rabac, Tel: +382 (0)52/872 193

Vår semesterslutsats:

Vår första camping semester var en stor succé, speciellt för barnen. Vi alla höll med om att detta inte var sista gången vi skulle bo i tält. Camp Oliva är en utmärkt plats för familjer och priserna är rättvisa , vi betalade 1700 kuna (235 euro) för 6 nätter, inklusive el, turistskatt och tillgång till hotellets pool

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text