Top post »

| 2 kommentarer | 39 861 views

Kroatien kommer återigen år 2015 vara semester destinationen för runt 8 -9.000 000 turister från hela världen. Om du är en av dom skulle du kanske vilja läsa vår lilla Kroatien …

Läs hela artikeln »
Dalmatia

Dalmatien är fantastisk natur, vackra berg, hav å små kust byar

guide

Våra guide beskrivningar till byar, National parker och sevärdigheter

Istra

Sevärdigheter, events och historia från våra turer i Istrien

Aktiv semester

Upplev natur, sport och aktivitet under din semester i Kroatien

städer

Våra resor till Kroatiska städer, nyttiga tips som kan hjälpa

Hem » guide, motorväg

Att hyra bil i Kroatien

Inlagd av | 4 745 views

Att hyra bil i Kroatien har blivit både populärt och ganska billigt över dom senaste åren. Faktiskt så pass populärt att det var brist på bilar under sommarmånaderna förra året. En vän som arbetar som vagnparksförvaltare åt ett hyrbilsföretag berättade varför.

På grund av krisen 2008 var tidiga bokningar av bilar lågt inför säsong 2009 så många hyrbilsföretag bestämde sig för att beställa in ett lägre antal bilar än vanligt och enligt min vän minskade de flesta hyrbilsföretagen sin beställning med upp till 40 % år 2009 jämfört med 2008.

Enligt honom kommer företagen även 2010 beställa in lika många bilar som år 2009 vilket betyder att det kan hända att för få bilar kommer att finnas under högsäsongen det här året också; Så om du planerar på att hyra bil i Kroatien i juni, juli eller augusti bör du inte vänta alltför länge innan du bokar.

Lite allmän information om att hyra bil i Kroatien:

Du kan hyra bil på alla flygplatser, i alla större städer samt turistorter. De flesta företag erbjuder möjligheten att hyra bilen på ett ställe och lämna tillbaka den på ett annat.


På de flesta öar såsom Vis, Brac, Hvar, Korcula o.s.v. hittar du hyrbilsföretag vid färjeläget där du anländer till ön. Att hyra bil på öarna är ganska dyrt så det kan löna sig att göra det på fastlandet även om du då betalar för bilen på färjeresan.

Det här är ett allmänt tips (som inte bara gäller i Kroatien) som har hjälpt mig några gånger. Jag tar alltid en bild av bilen med min digitalkamera och har du möjlighet till det, försök att alltid få med personen du hyr bilen ifrån på bild, på så sätt kan du många gånger undvika diskussion om skador på bilen.

Bästa hyrbilsföretaget:

Enligt våra upplevelser av hyrbilsföretag finns inte något som bästa och sämsta alternativ. Under våra år i Kroatien har vi hyrt bil av de flesta större hyrbilsföretag och vi har både haft bra och dåliga upplevelser. Majoriteten av dessa har varit bra, där vi inte har haft några som helst problem och allt har varit till 100 % så som överenskommet.

Efter att ha följt diskussioner om dessa företag i olika forum och andra bloggar kan jag se att våran erfarenhet liknar vad de flesta andra också upplevt.

Om du har någon erfarenhet av eller tips på hyrbilsföretag här i Kroatien är du mer än välkommen att lämna en kommentar så att andra läsare kan dra nytta av den informationen också.

Tags: , ,

Lämna en kommentar!

Lägg till din kommentar nedan, eller trackback från din egen hemsida. Du kan också Comments Feed via RSS.

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Detta är en Gravatar-aktiverade webblogg. För att få din egen globalt erkända-avatar, registrera dig på Gravatar.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.